Ce e de făcut atunci când ești îngropat în datorii

În urmă cu ceva ani, aveam datorii foarte mari. Zi după zi, mă aflam într-o criză de credit. Lucrurile s-au înrăutățit când am început să iau împrumuturi pentru a plăti alte împrumuturi. Foloseam un card de credit pentru a plăti datoria de pe un alt card de credit, fără să-mi dau seama că mă îndatorez și mai mult.

De asemenea, am plătit cu întârziere facturile la utilități și la cardul de credit și, prin urmare, a trebuit să plătesc penalități pentru acestea. Datoria mea a început să crească și mai mult – pentru că mi se percepeau rate mai mari ale dobânzii. Colectorii de datorii îmi suflau în ceafă. Mi-a trebuit timp și disciplină pentru a-mi schimba situația financiară.

Iată cinci puncte esențiale pe care am învățat să nu le fac pentru a scăpa de datorii:

credius.ro

Nu neglijați problemele legate de bani: preluați controlul

Faceți o listă cu veniturile și cheltuielile. Trebuie să puteți câștiga mai mult decât cheltuiți. De asemenea, ar trebui să vă concentrați pe necesități și să renunțați la obiectele de lux. Întocmiți un plan pentru achitarea datoriilor. Un buget clar va poate ajuta în acest scop. Luați o foarfecă și tăiați toate cărțile de credit. Acestea vă vor tenta dacă le păstrați, așa că acest lucru este necesar pentru a nu mai avea datorii. Dacă trebuie, păstrați un singur card de credit pentru urgențe, dar numai unul cu o limită de credit mică.

Nu mai cheltuiți aiurea: faceți un buget realist

Ținerea evidenței veniturilor și cheltuielilor este doar un pas mic, pasul cel mare este să faci un buget și să te ții de el. Alocați proporții realiste pentru diferite tipuri de cheltuieli, de exemplu, 20% din venit ar trebui să vă poată acoperi factura la mâncare, 40% din venit ar trebui să vă acopere utilitățile și așa mai departe. Renunțați la elementele inutile, cum ar fi abonamentele la sala de sport și băuturile scumpe. Asigurați-vă că vă rămâne suficient pentru a plăti o parte din împrumuturi.

Fondul de urgență este doar pentru urgențe

Un fond de urgență funcționează în felul următor: atunci când păstrați bani în fondul de urgență, ar trebui să uitați că fondul de urgență există. Aceste fonduri sunt doar pentru urgențe, iar achitarea datoriilor nu este o urgență. Nu ar trebui să vă atingeți de acești bani, dar ar trebui să găsiți alte surse de venit, cum ar fi un al doilea loc de muncă sau un venit pe bază de proiect, și este posibil să trebuiască să vindeți unele obiecte personale pentru a avea numerar. Cât de bine poți genera venituri va fi direct proporțional cu cât de repede vei scăpa de datorii.

Nu mai amânați plata facturilor

Fă-ți un principiu să plătești doar în numerar. Nu folosiți cardurile de credit, deoarece acestea sunt o formă de amânare a plății care vă taxează cu dobândă. Amânarea unor plăți mari pe carduri va crește mai repede povara datoriei tale din cauza ratelor mari ale dobânzii și a comisioanelor de penalizare. Negociați cu creditorii un plan de plată convenit.

Nu mai plătiți dobânzi mari la datorii: negociați!

Nu este atât de greu să negociați rate mai bune ale dobânzii. Adunați-vă situațiile financiare și vorbiți cu un reprezentant al companiei de carduri de credit sau al instituției financiare. Fiți amabil cu ei, deoarece vă fac o favoare! Nu uitați să efectuați plățile lunare în întregime și la timp, acest lucru vă va face eligibil pentru rate mai mici ale dobânzii. Dacă aveți un istoric de plăți întârziate, atunci asigurați-vă că plătiți la timp în viitor și continuați să încercați să negociați o rată a dobânzii mai mică.

Succes!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Credite Urgente
Logo