De ce nu ar trebui să percepeți un tarif orar ca freelancer

Dacă ați lucrat ca freelancer sau consultant, există șanse să percepeți un tarif orar de freelancer. Dar ce se întâmplă dacă vrei să câștigi mai mult?

Alternativa la cursa șobolanului

Chiar vrei să lucrezi tot timpul? Nu și eu. Aș prefera să lucrez mai puțin și să câștig mai mult.

Ce-ar fi dacă ți-aș spune că există o modalitate prin care poți câștiga mai mult și să lucrezi mai puțin?

Ceea ce vorbesc eu necesită multă muncă, dar poate mai important, necesită o schimbare de mentalitate.

Înainte de a intra în detalii despre cum să-ți mărești astfel tariful de freelancer, vreau să subliniez alte câteva probleme mari legate de perceperea unui tarif orar, pe care poate nu le-ai luat în considerare. Știi deja că taxarea pe oră pune un plafon la cât de mult poți câștiga, dar mai este ceva la care probabil nu te-ai gândit.

Facturarea tarifului orar vă oferă de fapt un stimulent pentru a lucra mai puțin eficient. Din moment ce nu ești plătit pentru rezultat, ci pentru timpul tău, vei ajunge să îți ia mai mult timp pentru a face munca.

Primul pas este să vă dați seama că există modalități alternative de a stabili prețul serviciilor dvs. Cele mai comune sunt:

  • taxa fixă sau taxă pe proiect
  • tarif zilnic, săptămânal și lunar
  • comision de performanță

Eu tind să favorizez stabilirea prețului pe proiect, care se bazează pe valoarea pe care o primește clientul pentru serviciile mele.

Ușor în teorie, mai greu în practică

Șmecheria pentru a reuși cu prețuri care nu sunt stabilite în funcție de oră este să identificați și să cuantificați valoarea pe care o va obține clientul dumneavoastră.

Acest lucru nu este întotdeauna ușor. Adesea, poate fi dificil să știi cum să identifici toată valoarea potențială pe care clientul tău o va obține din serviciile tale – mai ales dacă nu crești direct veniturile. Serviciile dumneavoastră îi fac pe clienți mai eficienți? Le oferiți un acces mai ușor la date? Puteți îmbunătăți șansele ca clienții dumneavoastră să respecte termenele limită?

Și după ce ați identificat toate domeniile potențiale de valoare, cum le cuantificați? De exemplu, cum puteți evalua în bani reducerea anxietății pentru un proprietar de afacere?

Care este avantajul?

Da, a percepe un tarif orar de freelancer este ușor. Nu trebuie să vă gândiți la ce valoare va primi clientul – și care este adesea dificil de determinat. Așadar, de ce ai vrea să nu mai percepi tariful pe oră?

Dacă sunteți consultant, antreprenor independent sau proprietar unic al unei afaceri de servicii, vor exista, desigur, momente în care un client va insista să vă plătească cu ora.

Asta înseamnă pur și simplu că nici clientul nu s-a gândit suficient de mult la acest aranjament, pentru că este împotriva intereselor sale, la fel de mult ca și împotriva ta.

Facturați în funcție de proiect.

Odată ce dvs. și clientul dvs. sunteți de acord cu privire la valoarea finală a unei sarcini sau a unui serviciu dat, interesele dvs. devin bine aliniate din acel moment. Și amândoi vă puteți continua activitatea de a genera cea mai bună lucrare posibilă în cel mai scurt timp posibil.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Credite Urgente
Logo