Dezavantajele firmelor de imprumuturi rapide

Va propun sa discutam in continuare despre dezavantajele firmelor de imprumuturi rapide.

Avantajele firmelor de imprumuturi rapide sunt bine cunoscute:

  • nu avem nevoie de giranti,
  • fara prea multe acte,
  • raspuns rapid.

Acestea pot aparea foarte atractive in prima faza, insa care sunt dezavantajele firmelor de imprumuturi rapide?

In contextul economic actual foarte putine persoane se pot lauda cu o situatie financiara stabila, astfel incat in situatiile de urgenta sa nu fie nevoiti sa apeleze la un imprumut.

Tot mai multi oameni gasesc o solutie in firmele de imprumuturi rapide, fie pentru ca situatia lor financiara nu le permite sa indeplineasca restrictiile impuse de banci, fie au nevoie foarte rapid de bani si nu pot astepta raspunsul bancilor, care de cele mai multe ori vine mai tarziu. Insa, cat de multa incredere putem avea in aceste firme?

Faptul ca primim banii foarte repede si verificarile sumare facute de aceste agentii, au totusi un pret.

Aceste firme isi asuma riscul de a acorda imprumuturi fara a face verificari riguroase, dar impun o perioada mai scurta de rambursare fata de cea a bancilor, iar ratele se platesc uneori chiar saptamanal. De asemenea, sumele de bani imprumutate nu sunt la fel de mari ca in cazul bancilor, aceste credite rapide fiind viabile atunci cand avem nevoie de o suma mai mica de bani pentru o perioada scurta de timp.

Dobanzile sunt un alt dezavantaj, poate cel mai important, in ceea ce priveste creditele rapide. Acestea se dovedesc a fi mult mai mari decat in cazul institutiilor bancare, firmele de imprumuturi rapide profitand de faptul ca avem nevoie imediat de un credit.

Avand in vedere aceste lucruri, merita sa contractam un imprumut rapid chiar si in cazul unor nevoi urgente?

Dezavantajele firmelor de imprumuturi rapide

Inainte de a recurge la un imprumut nebancar, chiar daca suntem intr-o situatie urgenta in care avem mare nevoie de bani, este bine sa stim dinainte ce presupune un astfel de imprumut. Si, care este cel mai bun mod de a-ti face o idee despre un anumit lucru, daca nu prin a discuta despre el cu altii care au trecut printr-o astfel de experienta.

Pentru a ne forma o imagine cat mai completa despre riscurile pe care ni le asumam in astfel de situatii, astept comentariile voastre privind dezavantajele pentru imprumuturile nebancare.

In prima faza, imprumuturile nebancare pot aparea foarte atractive.

Modul de acordare foarte usor, putine acte si timp de asteptare minim, iata avantajele pe care foarte multi dintre noi le cautam atunci cand facem un imprumut.

Gândiți-vă cu atenție la cât de mult împrumutați: Cu cât împrumutați mai mult, cu atât mai mult veți ajunge în final să plătiți mai multă dobândă. Nu împrumutați mai mult decât aveți nevoie!

Insa, atunci cand vedem astfel de avantaje, ne gandim instinctiv ca trebuie sa existe si o parte rea, mai ales atunci cand vorbim despre IFN-uri care nu sunt privite cu foarte multa incredere.

In cazul imprumuturilor nebancare, principalul dezavantaj il reprezinta costul total foarte ridicat al imprumutului.

Dobanzile si comisioanele sunt mai mari decat in cazul bancilor, rapiditatea si usurinta prin care sunt obtinute imprumuturile fiind platite printr-un pret destul de ridicat.

De asemenea, pentru a-si recupera cat mai repede banii si a mai reduce din riscul neachitarii imprumutului, institutiile financiare nebancare impun plata ratelor intr-o perioada mai scurta de timp.

Astfel, aceste tipuri de imprumuturi sunt viabile mai mult in situatia in care avem nevoie de o suma mai mica de bani, pentru o perioada scurta de timp.

Voi ce parere aveti despre dezavantajele firmelor de imprumuturi rapide? Ati fost vreodata pusi in situatia sa accesati unul?

Va astept cu opinii si informatii in comentariile voastre despre dezavantajele pentru imprumuturile nebancare.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Credite Urgente
Logo