Economia viitorului

Deal Score0
Deal Score0

╚śefii de guvern din ╚Ť─ârile democratice sunt ale╚Öi pentru perioade ce variaz─â de la patru la ┼čase ani. Performan╚Ťele economice pe durata acestor mandate condi╚Ťioneaz─â adesea realegerea lor.

De aceea, conduc─âtorii pot fi tenta╚Ťi s─â intervin─â ├«n economie pentru a promova expansiunea ╚Öi a-╚Öi asigura realegerea.

Expansiunea motivată politic însă poate fi în detrimentul dezvoltării economice durabile.

In a doua jum─âtate a sec. XX, numeroase ╚Ť─âri democratice au realizat tranzi╚Ťia spre sisteme macroeconomice dinamice, fapt ce a conferit b─âncilor o mai mare responsabilitate pentru politica monetar─â ╚Öi o mai pronun╚Ťat─â independen╚Ť─â fa╚Ť─â de interven╚Ťia guvernului.

Se presupune c─â b─âncile centrale se concentreaz─â asupra performan╚Ťei economice pe termen lung, indiferent de ciclul politic.

Oamenii a╚Öteapt─â ca aceste b─ânci s─â fie p─âstr─âtori ai valorii banilor, av├ónd drept responsabilitate principal─â evitarea infla╚Ťiei.

Tensiunea dintre trezorerie sau ministrul finan╚Ťelor din guvern, pe de o parte, ╚Öi banca central─â, pe de alt─â parte, are rolul de a asigura m─âsuri de politic─â monetar─â ┼či fiscal─â care vizeaz─â ┼či ╚Ťin sub control at├ót riscul de ╚Öomaj, c├ót ┼či pe cel de infla╚Ťie.

Economia în viitor

noua economie mondiala

Economi╚Ötii au cercetat func╚Ťionarea pie╚Ťelor ╚Öi factorii ce determin─â pr─âbu╚Öirea lor.

In sec. XXI, organizarea afacerilor include studiul pie╚Ťelor ╚Öi adaptarea la acestea, pentru a ob╚Ťine profituri cat mai mari. Guvernele se concentreaz─â pe construirea unei imagini exacte a economiei ╚Öi adoptarea unor politici care s─â asigure o dezvoltare stabil─â ┼či s─â previn─â c─âderea pie╚Ťei.

Instrumente, precum curba cererii ┼či a ofertei, care stabilesc produc╚Ťia ╚Öi pre╚Ťurile optime, ajut─â la realizarea acestei sarcini.

In orice economie, indiferent de tipul ei, produc─âtorii ┼či consumatorii sunt v├ónz─âtori ┼či, respectiv, cump─âr─âtori de bunuri ┼či servicii.

Pia╚Ťa este locul unde are loc v├ónzarea ╚Öi cump─ârarea.

C├ónd aceste tranzac╚Ťii au loc ├«ntr-o economie de pia╚Ť─â liber─â, cele dou─â grupuri negociaz─â ├«n conformitate cu legea cererii ╚Öi a ofertei, pentru a ajunge la un pre╚Ť ╚Öi o cantitate optime din punct de vedere social.

Dac─â la ├«nceput erau dependente de o loca╚Ťie fizic─â pentru cump─ârare ╚Öi v├ónzare, tranzac╚Ťiile din sec. XXI se desf─â╚Öoar─â tot mai mult prin comunicarea pe Internet.

Niciun comentariu.

   Leave a reply

   Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

   Credite Urgente
   Enable registration in settings - general