Cuvântul „buget” are o conotație atât de negativă în societatea de astăzi. Indivizii asociază actul de a face un buget cu un fel de regim militant care îi împiedică să aibă orice fel de flexibilitate cu banii lor.
Rezultatul final? Eșecul.
Din fericire, există o serie de modalități de a preveni eșecul bugetului și de a-l face să funcționeze pentru dvs.
Înainte de a vă crea bugetul, urmăriți cheltuielile timp de cel puțin o lună pentru a vă face o idee mai bună despre destinația reală a banilor dumneavoastră. După ce ați făcut acest pas pertinent, luați în considerare următoarele sfaturi pentru a vă ajuta să vă mențineți pe drumul cel bun pe parcursul lunii.
[wpsm_toplist]Fiți cât se poate de specific.
Bugetele pufoase sunt destinate eșecului, deoarece nu iau în considerare toți factorii cheie. Cheltuielile mari sunt importante, dar lucrurile mărunte sunt cele care, de obicei, vă vor trimite în zbor în gol.
Dacă bugetul dvs. demonstrează că puteți acoperi toate cheltuielile fixe cu ceva mărunțiș de prisos, s-ar putea să vă simțiți oarecum mulțumit până când vă dați seama la jumătatea lunii că lucrurile se duc la vale pentru că ați uitat să încorporați vizita zilnică la cel mai apropiat fast-food pentru prânz.
Concluzia: fiecare bănuț contează, așa că asigurați-vă că includeți aceste cheltuieli variabile până la ultimul leu.
Pentru a vă ajuta să urmăriți cheltuielile variabile, ar putea fi o idee bună să încorporați sistemul plicurilor. În acest fel, bugetul dvs. nu va avea nicio șansă să eșueze.
Stabiliți așteptări realiste.
Nu strică niciodată să visezi măreț, dar să le transformi în realitate este o altă poveste. Aceeași regulă se aplică și în cazul bugetării: cifrele nerealiste vă vor predispune la eșec în fiecare lună.
Dacă știți că cheltuiți o anumită sumă de bani în fiecare săptămână pentru alimente, nu încercați să reduceți cifra la jumătate doar de dragul de a face bugetul să se echilibreze. În schimb, faceți mici reduceri în timp pentru a crea un impuls și pentru a vă împiedica să vă descurajați.
Credeți în dumneavoastră.
Acest lucru poate suna puțin ciudat, dar bugetul de succes are mult de-a face cu atitudinea ta. Dacă sunteți pesimist în legătură cu procesul și cu incapacitatea dumneavoastră de a vă angaja cu succes în planul de la început, probabil că veți eșua lamentabil. Pe de altă parte, dacă învățați să vă vedeți bugetul ca pe un plan de cheltuieli care vă va ajuta să vă atingeți obiectivele financiare actuale și viitoare, mai mult ca sigur veți fi înclinat să rămâneți pe drumul cel bun pentru că există o lumină la capătul tunelului.
Solicitați ajutorul unui partener
Nu mergeți să cereți ajutorul celui mai bun prieten al dvs. care este de acord cu tot ceea ce spuneți și faceți. Acest lucru este de fapt contraproductiv. În schimb, găsiți pe cineva cu care să vă verificați în mod constant, care să fie sincer cu dumneavoastră și să vă responsabilizeze pentru obiceiurile dumneavoastră de cheltuieli în fiecare lună.
Unii merg chiar mai departe și angajează un antrenor financiar care este experimentat în domeniul bugetar și care poate oferi asistență extinsă în materie de buget.
Pregătiți-vă pentru neprevăzut.
Nu ar fi minunat să trăim într-o lume în care urgențele nu ar exista?
Întâmplările neașteptate sunt inevitabile, așa că este important să încorporezi o mică rezervă în bugetul tău în fiecare lună pentru a acoperi acele momente care te prind complet cu garda jos. De asemenea, ascundeți puțini bani în fiecare lună pentru a constitui acel fond de urgență.
Acordă-ți un pic de răgaz
Să recunoaștem: respectarea unui buget este o muncă grea. Dezvoltă un fel de sistem de recompensă pentru tine însuți, care te va motiva să rămâi cu ochii pe premiu în fiecare lună.
Urmând aceste sfaturi în mod consecvent, vă va ajuta să vă liniștiți atunci când elaborați și executați planul lunar de cheltuieli.