O mulțime de oameni vorbesc despre îmbogățire, dar există doar un mic procent care reușesc să o facă. Deci, ce îi oprește pe oameni să devină bogați?
Ei bine, nu este vorba de cunoștințe. Mulțumită internetului și bibliotecilor, există o grămadă de cunoștințe disponibile despre cum să vă construiți averea. Fie că sunteți interesat de afaceri, de imobiliare sau de piața bursieră, există o mulțime de sfaturi de la experți care să vă ghideze pe parcurs.
Nu toată lumea este sortită să devină milionar. De fapt, nimeni nu este menit să devină nimic. Potențialul de succes al unei persoane poate începe cu circumstanțele în care s-a născut, dar dacă va deveni sau nu de fapt o persoană de succes depinde de alegerile pe care le face și de viața pe care alege să o trăiască.
[wpsm_toplist]Principalul motiv pentru care oamenii nu devin bogați
Indiferent de calea pe care o urmați pentru a vă construi averea, există un factor important care vă va determina succesul sau eșecul…
Controlul financiar
Acesta este, practic, capacitatea ta de a cheltui mai puțin decât câștigi, folosind în același timp diferența pentru a-ți crește averea.
O persoană obișnuită are potențialul de a deveni milionar în lumea de astăzi. Investițiile sănătoase, un buget solid și obiective clare pot însemna că o persoană care câștigă un salariu mediu poate deveni milionar până la pensionare.
Cu toate acestea, dacă nu vă gestionați banii cu înțelepciune acum, este puțin probabil că veți putea gestiona cu bun simț un milion de dolari. Stabiliți un buget și creați-vă obiective pentru a vă ajuta să economisiți bani acum.
Lipsa unui scop
Fiecare persoană bogată din lume se trezește știind exact de ce se ridică din pat dimineața. Prea mulți dintre noi se duc la culcare seara fără să fi realizat nimic în timpul orelor de veghe, pur și simplu pentru că nu au văzut un scop pentru a face ceva. Acest simț al scopului trebuie să vină din interior. Dacă, după ce a fost diagnosticat cu cancer în fază terminală, Steve Jobs ar fi încetat să mai lucreze și ar fi adoptat o personalitate deprimantă, de genul „Ce rost are?”, nu ar fi existat IPhone.
Lipsa de ambiție
Alături de un simț al scopului, trebuie să ai și ambiție. Chiar dacă îți cunoști scopul în viață este mai mult decât probabil ca și alții să aibă același scop cu tine.
Trebuie să te desparți de ceilalți prin faptul că ești mai ambițios decât concurenții tăi.
Fără ambiție, ești doar un alt visător care crede că succesul ar trebui să fie distribuit oricui, indiferent cât de mult a muncit pentru el.
Lipsa de autodisciplină
Cei mai mulți milionari mănâncă sănătos, nu trăiesc peste posibilitățile lor, fac exerciții fizice cu sârguință și pun totul în tot ceea ce fac. Aceștia înțeleg efectele dăunătoare de lungă durată pe care le poate avea compromiterea autodisciplinei.
Amânarea
Oamenii tergiversează atunci când se tem că munca lor asiduă nu va da roade sau se tem că nu sunt suficient de buni pentru a finaliza o sarcină în mod eficient. Milionarii de succes sunt complet încrezători în capacitatea lor de a face lucrurile și știu, de asemenea, că dacă amână o sarcină, aceasta va fi tot acolo și mâine dimineață și va fi mai puțin timp pentru a o face. Și, bineînțeles, alte sarcini se vor fi adunat în timpul în care s-a pierdut timpul pierdut pentru a evita sarcina inițială. Evitați să vă simțiți copleșiți folosind fiecare moment de veghe în avantajul dumneavoastră.
Lipsa de perseverență
Munca ta nu este niciodată cu adevărat terminată. Sarcinile vor continua să se adune, indiferent dacă alegeți să le finalizați sau nu. Dacă vă lăsați pe gânduri, nu veți face decât să vă simțiți copleșit în viitor. Milionarii de succes înțeleg acest lucru. Poate că își iau vacanțe fastuoase și mănâncă la restaurante de lux, dar au întotdeauna telefonul la îndemână în cazul în care apare ceva care necesită atenția lor imediată.
Doar pentru că ați făcut o treabă bună astăzi, nu înseamnă că mâine puteți lenevi și să vă așteptați la aceleași rezultate.
Locuri de muncă nesatisfăcătoare
Atât de mulți dintre noi sunt blocați la locuri de muncă fără perspectivă, care servesc doar pentru a ne asigura un venit. S-ar putea să te gândești la început că „este doar temporar”, dar apoi un an devine doi, apoi doi devine cinci, iar următorul lucru pe care îl știi este că ai ratat ocazia de a merge mai departe. Nu lăsați să se întâmple acest lucru. S-ar putea să te confrunți cu un recul financiar inițial, dar pe termen lung vei fi mult mai fericit și te vei simți mult mai încrezător pe drumul tău spre a deveni un succes.
Networking cu persoanele potrivite
Nu vei deveni un om de succes în viață dacă îți petreci timpul cu oameni leneși care nu sunt interesați să își gestioneze banii cu înțelepciune.
Dezvoltă relații cu oamenii de succes din comunitatea ta. Căutați persoane care vă pot îndruma în eforturile dumneavoastră de a vă gestiona finanțele, de a investi cu înțelepciune sau de a vă construi o afacere. Petrecerea timpului cu alte persoane care vă împărtășesc obiectivele vă poate ajuta să vă alimentați pasiunea și eforturile de a deveni un milionar de succes.
Atunci când pornești pe drumul vieții tale, ai grijă pe cine aduci cu tine.
Nu investești suficient timp, efort și energie
Nimeni nu face un milion de dolari uitându-se la televizor sau dormind 12 ore din 24. Cu excepția cazului în care ești suficient de norocos să câștigi la loto sau să moștenești un câștig neașteptat, pentru a deveni milionar este nevoie de multă muncă.
Milionarii consideră timpul și energia pe care le investesc într-un proiect ca fiind o investiție. Aceștia înțeleg că nu vor obține rezultate imediate, dar sunt dispuși să depună toată munca necesară pentru a vedea roadele muncii lor. Învățați cum să vă gestionați timpul cu înțelepciune, astfel încât să deveniți mai productiv cu eforturile dumneavoastră.