Poate că ați început acest an promițându-vă să vă dezvoltați personal, să vă dezvoltați profesional sau pur și simplu să creșteți. Doriți, de asemenea, să vă creșteți averea?
Urmați aceste 13 reguli pentru a vă crește eficient averea.
Îmbunătățiți-vă chiar de astăzi situația financiară, acționând asupra unuia dintre următoarele:
[wpsm_toplist]Gândiți-vă la bani ca la un instrument
Doar atât sunt: hârtii și monede – un instrument pentru a obține ceea ce vă doriți. Nu sunt singura modalitate, dar este un schimb universal acceptat. Gândindu-te la bani ca la o unealtă, îți dă posibilitatea să eviți multe dintre emoțiile negative și intense care pot fi asociate cu ei și să iei decizii raționale, calme, lipsite de emoții, în ceea ce privește cheltuielile și economiile. Banii sunt un instrument. Atât.
Acceptați ideea că este nevoie de timp
Este nevoie de timp pentru a crește averea. „Timp”, în acest caz, înseamnă ani, uneori decenii. Acesta poate fi un concept frustrant pentru tinerii care sunt nerăbdători să câștige bani, obișnuiți să obțină ceea ce își doresc cu un simplu click și bombardați de povești despre senzațiile de pe internet care au devenit mari peste noapte cu mașini de lux și diamante în urechi.
Plătiți-vă datoriile
Aveți datorii față de cineva? Faceți din eliminarea datoriilor prioritatea dvs.. Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți sau cum să reduceți în mod constant datoriile mai mari solicitați ajutorul unui expert. Apoi căutați disciplina necesară pentru a vă duce la îndeplinire planul.
Definiți „bogăția”…
Îți dorești un cont bancar substanțial, pentru viitor? Capacitatea de a finanța un hobby scump, cum ar fi caii sau fotografia? Șansa de a vă lua ani de zile liber de la serviciu și de a vă permite timp pentru a vă crește copiii mici? Definiția dvs. de „bogăție” poate fi, sau nu, un Mercedes și șase mașini sport. Oricare ar fi definiția, felicitări! Ați stabilit un obiectiv care vă aparține. Definiția dvs. de „bogăție” este cea care contează.
… apoi REdefiniți
Acceptați faptul că veți ajunge să cheltuiți sume mari de bani pe cheltuieli neplanificate. Mașina se va strica. Veți avea copii înainte de a fi pregătiți din punct de vedere financiar. Tu sau o persoană dragă va trebui să plătiți o factură medicală uriașă. Asta se numește viață. Banii, acel instrument pe care îl ținem în buzunar, ne vor ajuta să facem față provocărilor vieții. Așa că respirați adânc, relaxați-vă și acceptați faptul că obiectivele dvs. financiare se vor schimba mereu și mereu. Păstrarea calmului în timpul perioadelor de cheltuieli neașteptate vă va ajuta să rămâneți cu ochii pe premiul pe termen lung.
Recunoașteți că banii sunt importanți
Dacă nu puteți plăti în numerar, înseamnă că nu vă puteți permite. Tratați-vă cărțile de credit ca pe bani lichizi; acest lucru înseamnă că trebuie să respectați un stil de viață care se potrivește nivelului dumneavoastră de venit, astfel încât să nu plătiți mai mult decât vă puteți permite și să le achitați în mod regulat. Faceți tot posibilul pentru a evita asumarea de împrumuturi auto – dacă nu puteți plăti prețul de afișare, căutați o mașină de ocazie sau profitați de transportul public cât mai mult timp posibil.
Economisiți
Acesta este un sfat repetat frecvent și pe bună dreptate – secretul creșterii bogăției este să o acumulați. Citiți ultimele noutăți din domeniul contabil-financiar și răsfoiți povești personale online, consultați cărți de la bibliotecă sau angajați un consultant pentru a vă ajuta cu planificarea financiară; oricum ați face-o, trebuie să elaborați un plan de economii. Odată ce aveți la îndemână cel puțin șase luni de cheltuieli de trai pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră, puteți începe să vă creșteți averea.
Diversificați-vă trusa de instrumente
Discutați cu un profesionist certificat despre beneficiile și dezavantajele conturilor de economii, ale acțiunilor, ale certificatelor de depozit, ale conturilor de investitii, ale fondurilor mutuale și ale oricărui alt număr de opțiuni de economisire și de investiții. Cuvântul cheie aici este „diversificare”. Doriți să construiți o fundație largă, astfel încât, dacă se întâmplă ceva nefericit în oricare dintre domeniile de interes, nava dvs. financiară pur și simplu se balansează într-o direcție diferită, dar nu se scufundă. Nu uitați că achiziționarea unui teren sau a unei proprietăți de închiriat, sau modernizarea unei locuințe pe care o dețineți în prezent sunt, de asemenea, modalități de a investi.
Un bun consilier financiar vă poate explica cum să creați conturi de acțiuni, fonduri mutuale sau să investiți în terenuri, o casă sau propria afacere.
Căutați noi modalități de creștere a veniturilor
Fiți creativi în căutarea unor modalități de creștere a veniturilor – există o mulțime de moduri de a câștiga bani. Faceți o listă cu abilitățile dvs., fie că le-ați învățat într-un cadru profesional sau în altă parte, apoi căutați pe internet despre cum să valorificați aceste abilități. Este o națiune a liber-profesioniștilor și ați putea fi surprins de ce și cât de multe puteți să dobândiți pe lângă un loc de muncă convențional.
Nimic nu este niciodată „prea mic” sau „sub nivelul tău” în jocul banilor. Nu vă feriți de muncile grele, de cele murdare sau de cele care nu plătesc decât puțin la început – luați-le, vedeți unde ajung și nu uitați să economisiți, economisiți, economisiți.
Un job suplimentar
Mai multa munca, adică. În lumea noastră conectată, o activitate secundară ar putea fi la doar câteva căutări pe internet. Cineva din cartierul tău ar putea avea nevoie de un câine plimbat în timpul vacanței sau de o dădacă o dată pe săptămână. Nimic nu este prea neînsemnat sau prea mic, dacă vă aduce un venit în plus.
Tratați gestionarea banilor ca pe o slujbă
Rezervați-vă timp în fiecare săptămână pentru a vă revizui conturile financiare. Dacă sunteți la început de drum, acest timp poate fi la fel de simplu ca o simplă trecere în revistă a extrasului de cont al cărții de credit pentru a confirma că fiecare cheltuială este legitimă. Fă-ți timp să studiezi articole online, să citești o carte de la bibliotecă sau să participi la un curs local care te va învăța mai multe despre ce înseamnă toți acești termeni financiari și cum se aplică în cazul tău.
Educați-vă
Nu puteți lua decizii financiare sănătoase dacă nu știți nimic despre finanțe, așa că faceți-vă timp să ridicați telefonul și să vă sunați banca, luați o carte de la bibliotecă sau petreceți regulat ceva timp online pentru a vă aprofunda educația financiară.