Sfaturi financiare practice

Controlul asupra finanțelor poate părea imposibil, mai ales dacă vă aflați înglodat în datorii sau dacă nu aveți un loc de muncă bine plătit.

Cu toate acestea, libertatea financiară nu se obține niciodată peste noapte, așa că este foarte important să păstrați lucrurile în perspectivă și să vă țineți de un plan. Învățând ce fac investitorii de succes pentru a maximiza fiecare euro, vă puteți pune rapid pe calea financiară corectă.

Creați un buget realist

Nu are niciun rost să creați un buget dacă nu aveți cum să vă țineți de el.

credius.ro

Dacă cheltuiți întotdeauna 200 de lei pentru a face naveta dus-întors la serviciu, nu alocați doar 150 din buget pentru acest lucru, deoarece nu vă veți atinge niciodată obiectivele.

Toate obiectivele dvs. ar trebui să fie rezonabile și să se bazeze pe ceea ce ați cheltuit în trecut, deoarece astfel veți avea mai multe șanse să le atingeți.

Care sunt cheltuielile sănătoase

Majoritatea consumatorilor nu au nicio idee despre cum arată cheltuielile sănătoase.

Ca regulă generală, urmați planul 50/30/20, ceea ce înseamnă că 50 la sută din venitul dvs. lunar se îndreaptă către nevoi, 30 la sută către dorințe și 20 la sută către economii.

Acest plan vă poate ajuta să evitați greșelile financiare și vă va construi economiile destul de repede.

Decideți care sunt nevoile

Poate cea mai mare greșeală financiară pe care o fac oamenii este clasificarea dorințelor ca nevoi. Multe dintre articolele pe care cheltuiți bani în fiecare lună sunt mai degrabă luxuri, decât necesități.

Dacă puteți supraviețui fără un articol, acesta ar trebui să fie etichetat ca fiind un lux și, prin urmare, nu ar trebui să cheltuiți bani pe el decât dacă aveți bani după ce v-ați cumpărat necesitățile.

Cheltuiți doar banii pe care îi aveți

Unii oameni fac greșeala de a cheltui banii înainte ca aceștia să ajungă în conturile lor, cum ar fi să se bazeze pe un bonus care nu este garantat să vină.

Acesta este întotdeauna un joc de noroc, deoarece un bonus nu este niciodată un lucru sigur.

Alegeți-vă cheltuielile în funcție de starea financiară actuală, mai degrabă decât de cea preconizată, deoarece acest lucru poate preveni unele probleme grave în viitor și poate lăsa bani în plus pentru investiții.

Folosiți numerar

Folosiți numerar

Utilizarea excesivă a cardurilor de credit duce, de obicei, la probleme financiare.

Dacă 20 la sută sau mai mult din venitul dvs. lunar se îndreaptă către plata cardurilor de credit, este un semn că aveți o problemă care ar putea escalada în viitor.

Dacă nu reușiți să achitați întregul sold al cardului de credit în fiecare lună, ajungeți să plătiți mai mult pentru toate achizițiile dumneavoastră. Acest lucru limitează suma de bani care intră în economiile dumneavoastră și vă va împiedica să vă atingeți obiectivele financiare.

Lucrați în vederea pensionării

Mulți oameni nici măcar nu se gândesc la pensie până când nu este prea târziu.

Principalul motiv pentru a începe imediat să puneți bani deoparte pentru pensie este compunerea câștigurilor dumneavoastră.

Practic, cu cât începeți mai devreme să puneți bani deoparte, cu atât mai repede vor crește acești bani, deoarece se multiplica lunar.

A începe mai devreme înseamnă, de asemenea, că puteți pune mai puțini bani în fondul de pensii în fiecare lună și să ajungeți la aceleași plăți odată ce vă pensionați.

Economisiți

Începeți să trăiți simplu

Poate părea inutil să puneți câțiva lei într-un cont în fiecare lună, dar acești bani chiar se adună.

Este întotdeauna o idee bună să economisiți ceva, mai degrabă decât nimic, deoarece acești bani vor crește de-a lungul anilor.

Chiar dacă stilul dumneavoastră de viață a făcut ca facturile și împrumuturile să fie mari în raport cu salariul dumneavoastră, dacă puteți investi niște bani în timp ce aveți 20 de ani, aceștia ar putea deveni ceva semnificativ când veți ajunge la 60 de ani.

Evitați să vă faceți iluzii

Nenumărați tineri fac greșeala de a-și schimba prea mult stilul de viață odată ce încep să facă bani. Deși este o idee bună să te recompensezi pentru că muncești din greu, asigură-te că acești bani sunt cheltuiți pe termen scurt, mai degrabă decât unul pe care l-ai putea plăti mai târziu.

De exemplu, este perfect în regulă să vă luați o vacanță sau să vă cumpărați un calculator nou, dar ar trebui să evitați să vă cumpărați o mașină de lux sau să vă mutați într-un apartament nou doar pentru că aveți un mic venit suplimentar. Achiziționarea acestor lucruri vă angajează la cheltuieli mai mari în viitor, ceea ce vă limitează capacitatea de a investi.

Diversificați-vă portofoliul

Pur și simplu, investiția în mai multe lucruri diferite vă diminuează riscul. Deși un portofoliu diversificat are și mai puține șanse de a depăși performanța pieței, acesta permite ca investițiile dvs. mai de succes să plutească orice investiții care nu vă reușesc.

La început, acesta este cel mai bun mod de a evita o lovitură masivă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Credite Urgente
Logo