Să fii frugal și să economisești bani nu este o știință spațială; este nevoie doar de puțină planificare și bugetare. Și poate chiar puțină creativitate! Dacă nu ești frugal, dar ți-ar plăcea să fii, continuă să citești!
[wpsm_toplist]Nu mai risipi banii
Cu toții avem un buget (sperăm!), dar cheltuiești bani pe lucruri pe care nu le folosești niciodată? Ai un abonament la sala de sport de 80 de euro pe lună pe care nu îl folosești niciodată? Anulează-l astăzi. Sau cheltuiești 500 de lei pe lună pentru a mânca în oraș? Începeți să vă gătiți mesele acasă de azi. Cheltuiești 400 de lei pe lună pe cumpărături, apoi iei cina în oraș la restaurant și mai cheltuiești încă 100 de lei? Nu vă mai irosiți banii.
Concentrează-te pe prioritățile și obiective
Cheltuiești bani pe lucruri care nici măcar nu sunt importante pentru tine? Ia în considerare prioritățile tale și cheltuiește-ți banii pe lucruri care contează în schimb. Ai o familie și copii mici? Atunci cheltuielile tale ar trebui să reflecte acest lucru. Sau încerci să termini facultatea fără datorii? Fă din asta un obiectiv financiar.
Fă-ți prieteni cu oameni care sunt frugali
Dacă ți-ai dori să fii mai frugal, dar nu știi ce să faci, găsește-ți prieteni noi. Nu trebuie să scapi nici de prietenii tăi actuali! Probabil că ai cel puțin un prieten frugal care îți poate da sfaturi pentru a deveni mai frugal. Împărtășiți idei frugale. Împărtășiți oferte Groupon. Cumpărați alimente în vrac pentru a economisi bani și împărțiți articolele în plus. Organizați o petrecere acasă și spuneți-le prietenilor să își aducă propriile aperitive. S-ar putea să fiți surprinsă de câți dintre prietenii dvs. caută și ei modalități de a fi mai frugali! Prietenii tăi s-ar putea chiar să te inspire să fii mai cumpătat.
Gândește-te la bani în termeni de costuri pe termen lung
Ați mai cumpăra ceva dacă ar trebui să plătiți costurile anuale ale acestuia dintr-o dată? În loc să vă gândiți la ceea ce vă puteți permite în fiecare lună și să trăiți de la salariu la salariu, luați în considerare costurile pe termen lung. Cheltuiești 110 lei pe lună pentru noul tău iPhone 5S? Bine, poate că asta intră în bugetul tău, dar ai mai cheltui banii dacă ar trebui să plătești cei 1329 de lei în avans? Vă dați seama că cheltuiți 1320 de lei în fiecare an doar pentru a avea un iPhone? Cheltuiești 250 de lei pe lună pentru televiziunea prin cablu pentru a avea 400 de canale diferite? Ai mai plăti tot atât de mult pentru cablu dacă ar trebui să plătești 3000 de lei dintr-o dată? Eu știu că nici nu m-aș gândi să plătesc 3000 de lei doar pentru a mă uita la televizor acasă.
Nu aștepta până în ultimul moment
Dacă aștepți până în ultimul moment, aproape întotdeauna te va costa mai mulți bani. Planificarea din timp este una dintre cele mai ușoare modalități de a fi mai frugal. Planificați din timp și pregătiți-vă prânzul acasă pentru a doua zi. Planificați din timp și mergeți la magazinul alimentar cu cupoane. Și nu așteptați până în ultimul moment nici pentru zilele de naștere sau sărbători. Așteptând să cumpărați un costum de Halloween până pe 30 octombrie vă va costa cu siguranță mai mulți bani decât dacă ați cumpăra un costum online astăzi. Așteptând să mergeți la cumpărături pentru cadourile de Crăciun pe 24 decembrie, cu siguranță vă va costa mai mulți bani (și mai mult stres!) decât dacă mergeți la cumpărături de Black Friday.
A fi frugal nu înseamnă că nu poți cheltui niciodată bani; înseamnă doar că îți cheltuiești banii cu înțelepciune în loc să îi cheltuiești orbește.
Încearcă aceste 5 moduri de a fi mai frugal și ai putea fi surprins de câți bani economisești în fiecare lună!