Știm cu toții că ar trebui să economisim bani. Problema este că, de obicei, nu este vorba de faptul că nu câștigăm destui bani, ci de faptul că nu avem un sistem de gestionare a banilor noștri.
Cu un sistem corect, economisirea banilor este simplă și vei fi surprins cât de repede pot crește economiile tale.
În acest ghid suprem pentru a face economisirea banilor rapid și ușor, vom examina modalități simple de a începe sa economisești.
[wpsm_toplist]Tristul adevăr despre economisirea banilor
Majoritatea oamenilor au un cont de economii. Câțiva dintre ei chiar au ceva în el. Din fericire, dacă nu ați început încă să economisiți bani, ghidul nostru de economisire a banilor vă va pune pe drumul cel bun.
Dacă economisiți deja, atunci acest ghid vă va ajuta să vă duceți finanțele la următorul nivel.
Cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când încearcă să economisească bani sunt:
- Nu încep să economisească
- Nu economisesc suficient în fiecare lună
- Nu profită de beneficiile pe care le oferă angajatorul în ceea ce privește economiile pentru pensie
- Trăiesc peste posibilitățile lor (limitând astfel potențialul de a economisi bani)
Importanța unui fond de urgență
Să recunoaștem. În viața se întâmplă multe!
Cu toții am trecut prin asta. Aerul condiționat se strică, mașina este lovită de un șofer neasigurat sau poate că o factură de cheltuieli medicale depășește 1.000 de lei.
Fără un fond de urgență, aproape toată lumea ar intra în panică și ar pune mâna pe un card de credit. Dar, dacă încercăm să ne îmbunătățim economisirea banilor și să ne planificăm viitorul financiar, nu vrem să adăugăm datorii suplimentare pentru a face acest lucru.
Astfel, un fond de urgență (sau lipsa acestuia) poate literalmente să vă facă sau să vă distrugă bugetul gospodăriei. Acesta este un simplu cont de economii în banca dvs. Nu este o investiție și trebuie să aveți acces ușor atunci când aveți nevoie de el. Ar trebui să fie separat de contul dvs. obișnuit de economii și să fie folosit doar pentru urgențe adevărate.
În mod ideal, ar trebui să aveți nu 1 sau 2, ci 5 conturi bancare Faptul că aveți un cont separat pentru fiecare scop vă va ajuta să vă mențineți pe drumul cel bun în ceea ce privește economisirea banilor în fiecare categorie individuală.
Utilizarea mai multor conturi bancare pentru întocmirea bugetului permite un nivel mai mare de organizare între facturile lunare (contul curent),
- cont curent (facturi lunare, întreținere)
- economiile de urgență (contul de economii),
- economisirea pe tot parcursul anului pentru sărbători,
- economiile pe termen scurt (vacanțe)
- economiile pe termen lung (pentru o mașină nouă, electrocasnice etc.).
Cât de mult ar trebui să puneți într-un fond de urgență?
Dacă nu aveți un fond pentru situații de urgență, începeți unul chiar astăzi. Fixați-vă un obiectiv inițial de 2.000 de lei. Pe măsură ce scăpați de datorii și vă puneți la punct din punct de vedere financiar, creșteți suma până la 3-6 luni de cheltuieli lunare.
Rețineți că am spus cheltuieli și nu venituri. Aș sugera, de asemenea, ca într-o urgență financiară reală (pierderea locului de muncă, de exemplu), să reduceți radical cheltuielile la strictul necesar.
Pași esențiali de urmat pentru cheltuielile de sărbători
Aproape toată lumea cheltuiește o anumită sumă de bani în perioada sărbătorilor din decembrie. Chiar dacă nu sărbătoriți Crăciunul, există șanse să cumpărați cadouri pentru șeful dumneavoastră, să faceți un schimb de cadouri la serviciu sau să organizați petreceri de sărbători.
Cei mai mulți oameni nu reușesc să își planifice pe tot parcursul anului aceste cheltuieli. Apoi ajung la 1 decembrie, intră în panică și caută cărțile de credit. Prin urmare, este crucial, dacă vorbim despre economisirea banilor, să avem un plan pentru cheltuielile de sărbători.
Cheia succesului în ceea ce privește cheltuielile de sărbători este să începem să economisim bani pentru sărbători în ianuarie. Dar chiar dacă nu ați început în ianuarie, începeți acum.
Decideți cât de mult intenționați să cheltuiți. Asigurați-vă că includeți cheltuielile de călătorie de sărbători și cheltuielile cu mâncarea.
Cum să vă începeți economiile
Pentru a începe să vă faceți un buget, stați de vorbă cu soțul/soția sau partenerul înainte de începerea lunii. Scrieți în partea de sus veniturile cunoscute pentru luna respectivă și apoi scădeți toate cheltuielile cunoscute pe care le aveți pentru luna respectivă.
În mod ideal, când ajungeți la partea de jos, acesta va fi aproape de zero. Asta nu înseamnă că sunteți falit. Înseamnă că ați fost conștiincios cu banii dumneavoastră și ați avut un plan solid pentru destinația fiecărui leu.
Atât pentru succesul financiar, cât și pentru succesul relației, asta recomandă majoritatea experților:
- Cuplurile căsătorite (sau cuplurile angajate pe termen lung) ar trebui să combine conturile bancare
- Să combine toate cheltuielile și veniturile (nu mai sunt ale tale sau ale mele, ci ale noastre)
- Luați toate deciziile financiare împreună
- Aveți un acord cu privire la cât de mult poate cheltui 1 persoană fără a se consulta cu cealaltă
Atunci când suntem în sincronizare cu soțul/soția noastră și avem un plan și un sistem solid, nu numai că veți găsi un mare succes în economisirea banilor, ci și un succes mai mare în relația voastră.
Cum să scăpăm de datorii
Pentru a scăpa de datorii nu este nevoie să câștigi la loto și nici să primești o moștenire de la unchiul acela bogat. Este nevoie doar ca tu și soțul/soția sau partenerul tău să fiți intenționali cu deciziile și banii dumneavoastră.
Cei mai mulți dintre noi nu au fost învățați bune practici financiare la școală sau în copilărie. Dar acum este momentul să învățați aceste practici și să le puneți în aplicare până când se fixează.
Dacă urmați acești pași dovediți în ghidul nostru final pentru a economisi bani rapid și ușor, veți fi mult mai bine decât am fost eu.
[wpsm_box type=”dashed_border” float=”none” textalign=”left”] CITESTE SI... Credit doar cu buletinul fara adeverinta salariu[/wpsm_box]
Cel mai bun mod de a ieși din datorii (rapid și ușor)
Deoarece acumularea de datorii a fost pe bază emoțională, trebuie să folosim emoțiile în beneficiul nostru pentru a ieși din datorii.
Prin aceasta mă refer la a ignora lucruri precum ratele dobânzilor și transferurile de sold. Aceste lucruri sunt grozave în teorie, dar trebuie să simțim un câștig emoțional pentru a ne menține motivația.
Cel mai simplu mod de a face acest lucru este principiul „bulgărelui de zăpadă al datoriilor”.
Cu acest sistem, ne punem toate datoriile (cu excepția creditului ipotecar) în ordine, de la cea mai mică la cea mai mare. Plătiți plățile minime pentru toate datoriile, cu excepția celei mai mici, și plătiți fiecare dolar în plus pe care îl puteți pentru cea mai mică. Când cea mai mică este achitată, atacați-o pe următoarea de pe listă în același mod.
Urcând de la cea mai mică la cea mai mare și (sperăm) achitându-le rapid pe cele mai mici, obținem o tracțiune din timp. Acest lucru ne ajută să ne menținem motivați să ajungem la linia de sosire.
Sunteți pe drumul cel bun pentru a economisi bani!
Sperăm că acest ghid suprem pentru a economisi bani rapid și ușor v-a oferit tot ce trebuie să știți despre cum să începeți sau cum să vă măriți economiile.
Am analizat câteva sfaturi simple și ușor de aplicat și am despărțit domeniile în care majoritatea oamenilor se blochează.
Cel mai important este că acum ai o cale clară atât a locului în care te afli acum, cât și a modului în care să ajungi acolo unde îți dorești să ajungi.