Când îl întrebi pe omul obișnuit care sunt planurile sale de viitor, răspunsul obișnuit este „să aibă mulți bani”. Adică, cine nu și-ar dori să fie bogat?
Din păcate, această ambiție de viitor nu este realizată de majoritatea oamenilor. Iar când îi întrebi pe acești oameni de ce, ceea ce vei auzi sunt scuze – motive pentru care nu au făcut primul milion.
În timp ce aceste scuze par a fi motive valabile pentru majoritatea dintre noi, ele sunt de fapt ceea ce ne împiedică să realizăm această performanță. Îndepărtați aceste scuze și veți vedea un individ cu strategia și obiectivul corect de a realiza. Iată nouă motive pentru care cei mai mulți oameni nu ajung niciodată să facă primul lor milion.
Din nefericire, mulți oameni au o mentalitate de loterie, în sensul că ei cred că singurul mod în care ar putea fi bogați este să câștige un premiu mare la loterie.
Adevărul este că oricine este capabil să fie bogat în această lume. Potrivit multor milionari care s-au făcut singuri, construirea averii și îmbogățirea nu depind de norocul sorții – ci de tine și de mentalitatea ta despre bani. Pentru ei, nu este vorba despre motivul pentru care nu poți fi bogat, ci despre motivele pentru care nu ești deja bogat.
Iată câteva dintre motivele pentru care cei bogați spun că nu te numeri printre ei:
[wpsm_toplist]Crezi că nu poți fi un om de succes
Aceasta este o gândire negativă și nu face decât să te îndepărteze și mai mult de acel statut de milionar. Credeți că puteți reuși. Cu cât te vizualizezi mai mult ca fiind un succes, cu atât te apropii mai mult de obiectivul tău. Sigur, doar visând nu vei ajunge la un milion, dar este primul pas. Iar dacă îți lipsește motivația de a visa, citește cărți.
Ți-e frică să nu dai greș
Cei care se tem de eșec nu ajung niciodată să îl depășească. Iar pentru a acumula o mare bogăție, eșecul trebuie să facă parte din proces. Prin eșecuri au apărut cei mai mulți dintre oamenii de succes de astăzi. Așadar, în loc să te împotrivești eșecului, îmbrățișează-l și privește-l ca pe o învățare a ceea ce este necesar pentru a avea succes.
Mulți dintre cei mai bogați indivizi self-made au eșuat în ceva înainte de a da lovitura. Nu-ți fie teamă să faci greșeli. Tratează aceste eșecuri ca pe niște pași de învățare pe drumul spre succes.
Eșecul este un profesor și nu un capăt de țară.
Crezi că ești limitat de trecutul tău
Acest gând nu face decât să creeze o limită la ceea ce poți realiza. Trecutul tău nu te poate împiedica niciodată să ai succes. Persoane din unele dintre cele mai sărace familii au devenit multimilionari astăzi. Dacă crezi că acest lucru este neadevărat, citește povestea lui Oprah Winfrey. Aceasta ar trebui să vă inspire.
Crezi că a fi bogat este un privilegiu rezervat altora și nu ție
Trăim într-o societate capitalistă, ceea ce înseamnă că ai la fel de multe șanse de a câștiga bogăție ca oricine altcineva – atâta timp cât ești dispus să depui efortul de a crea valoare pentru alții.
Nu crezi că ești capabil să fii bogat
Oamenii bogați nu sunt mai ambițioși sau nu au mai multă dorință de a fi bogați decât tine. Pur și simplu au mai multă încredere în ei înșiși pentru a-și îndeplini visele. Pentru a deveni bogat pe cont propriu, trebuie să crezi mai mult în tine.
Nu crezi că ești suficient de inteligent
Lipsa unei educații formale rareori i-a împiedicat vreodată pe oamenii de succes. Fondatorii Microsoft, Facebook, IKEA, ALDI, Luxottica și Dell Computers fie au abandonat facultatea, fie nu au urmat niciodată cursurile unei facultăți.
Te asociezi cu persoanele nepotrivite
Vorba populară „spune-mi cu cine umbli și îți voi spune cine ești” este foarte adevărată aici. Cât de concentrați sunt oamenii din jurul tău? Se străduiesc și ei să atingă genul de obiective pe care vrei să le atingi sau te trag înapoi?
Dacă răspunsurile la aceste întrebări sunt negative, atunci visul tău de milionar s-ar putea să nu devină realitate.
Asociază-te cu oameni care au aceeași misiune ca și tine, deoarece ei sunt sistemul de sprijin. Oamenii potriviți te vor ajuta în aceasta călătorie.
Nu te întâlnești cu oamenii potriviți
Cu toții ne iubim prietenii. Dar, dacă prietenii tăi sunt săraci și au o mentalitate slabă, atunci faptul că stai cu ei nu te va ajuta.
Oamenii bogați se asociază cu alți oameni bogați nu pentru că sunt snobi, ci pentru că învață unii de la alții și se sprijină unii pe alții.
Dacă vrei să fii bogat, stai în preajma oamenilor bogați și ia notițe.
Nu ai un mentor
Faptul că nu ai pe nimeni care să te ghideze în căutarea succesului îți va face călătoria lungă, obositoare și, uneori, dezamăgitoare. Având un mentor care a realizat ceea ce vrei să obții tu îți va scurta călătoria și te va duce mai repede la acel statut de milionar. Un mentor înlătură presupunerile și vă ghidează în direcția corectă. Este un lucru de care trebuie să profiți.
Nu ai obiective clare
Atunci când obiectivele tale nu sunt clare, nu vei putea întreprinde acțiuni clare. Iar când acțiunile tale sunt neclare, a fi milionar devine imposibil. Află ce îți dorești, planifică cum vei ajunge acolo și treci la treabă.
Credeți că singura modalitate de a câștiga mai mulți bani este să lucrați mai multe ore
Sigur, dacă ești plătit cu ora și faci câteva ore suplimentare, vei câștiga câțiva dolari în plus în următorul salariu. Asta este evident. Totuși, nu acesta este modul de a câștiga bogăție. Oamenii bogați caută modalități de a găsi soluții la problemele care le vor aduce venituri. Făcând asta nu se bazează pe câte ore bifezi în pontaj.
Nu folosești internetul
Cu alte cuvinte, nu profiți de tendințe și astfel nu ai informații actuale. Pentru a fi milionar în această eră rapidă, trebuie să fii și tu rapid. Mulțumită internetului, au apărut o mulțime de milionari. Și tot ce au făcut ei a fost să profite de unele dintre instrumentele disponibile online.
În timp ce unii au scris și vândut cărți pe Amazon sau ClickBank, alții și-au construit adepții și averile pe rețelele de socializare. Mulți alții au profitat de cumpărăturile online, înființând magazine de comerț electronic cu Magento, BigCommerce sau utilizând o combinație de platforme, cum ar fi magazinul Shopify de pe Facebook.
Puteți face și dumneavoastră acest lucru! Căutați resurse, găsiți ceea ce vi se potrivește și începeți.
Preferi jocurile de noroc în locul dezvoltării personale
Jocurile de noroc sunt o schemă de îmbogățire rapidă care nu se termină bine pentru majoritatea oamenilor. I-a dus pe mulți la faliment, iar pe alții la moarte prematură.
Este aceasta calea pe care vrei să o urmezi?
Nu există nimic mai bun decât să investești în dezvoltarea ta personală. Faceți acest lucru dezvoltându-vă abilitățile și sporindu-vă cunoștințele într-un domeniu. Sunt de acord că nu este rapid și poate fi plictisitor uneori. Dar atunci când vei atinge succesul, dezvoltarea ta personală este cea care l-ar susține.
Vezi banii ca pe un lucru rău
Este adevărat că banii nu pot cumpăra fericirea. Dar ghici ce? Poate cumpăra libertatea.
A avea această mentalitate îți limitează complet motivația de a câștiga mai mult. Atâta timp cât vei continua să vezi banii ca pe un dușman, toate punctele din acest articol nu îți vor fi de niciun folos.
Cât de mult îți dorești cu adevărat să fii milionar? În timp ce vă străduiți să vă atingeți obiectivul, aveți aceste motive în minte. Rămâi concentrat cu o mentalitate corectă și vei fi șocat de isprăvile pe care le vei realiza și de succesul pe care îl vei atinge. Nu înceta să îți dorești acest lucru și, cu timpul, îl vei obține!
Banii nu sunt răi. Banii sunt necesari pentru a cumpăra lucrurile de bază de care avem nevoie pentru a trăi. Pentru cei bogați, însă, banii sunt mai mult decât atât. Banii sunt un instrument pozitiv care poate fi folosit pentru a câștiga mai mulți bani, le oferă libertatea de a face ceea ce doresc și le permite să trăiască fără griji.
Ai resentimente față de cei bogați
Mulți oameni cred că oamenii bogați sunt escroci, mincinoși, escroci, răsfățați, narcisiști răi care ar trebui să fie adunați. Nu vrei să fii bogat pentru că asta înseamnă că ți-ai vinde sufletul. Adevărul este că mulți dintre ei sunt oameni foarte generoși, care donează o mare parte din banii și timpul lor unor organizații de caritate și cauze valoroase. De asemenea, sunt mai mult decât dispuși să te ajute să înveți lucrurile pe care ei le-au învățat pe parcurs.
Te concentrezi pe economisirea banilor în loc de a câștiga mai mult
Oamenii bogați își economisesc și ei banii, dar nu îi pun pur și simplu în bancă într-un cont de economii cu dobândă mică. Ei își economisesc banii cu înțelepciune în moduri care le vor aduce mai mult prin investiții și randamente mai mari.
Crezi că viața ar trebui să fie o luptă
Oamenii au fost învățați să fie recunoscători pentru ceea ce au. Este adevărat, dar asta nu înseamnă că ar trebui să se mulțumească cu asta. Oamenii bogați se străduiesc să obțină mai mult, iar tu ar trebui să faci la fel.