Obiceiuri care îți pot schimba viața pentru totdeauna

0

Unul dintre cele mai importante momente din viața mea a fost în urmă cu câțiva ani, când am realizat că succesul pe care mi-l doream, atât pe plan personal, cât și profesional, va veni doar după ce voi deprinde obiceiurile necesare pentru a-mi atinge obiectivele.

Până în acel moment aveam motivație, dar îmi lipsea concentrarea pe termen lung pentru a-mi atinge obiectivele.

Odată ce am înțeles obiceiurile-cheie, am putut să identific exact setul de abilități necesare pentru a-mi atinge obiectivele, ceea ce mi-a permis să-mi orientez viața în direcția atingerii obiectivelor.

credius.ro

Potrivit lui Charles Duhigg, autorul cărții The Power of Habit (Puterea obișnuinței), înțelegerea obiceiurilor-cheie este esențială pentru a face schimbări care durează. Iată ce are de spus Duhigg cu privire la obiceiurile-cheie:

Obiceiurile-cheie spun că succesul nu depinde de realizarea fiecărui lucru corect, ci se bazează pe identificarea câtorva priorități și transformarea lor în pârghii puternice.

Prima secțiune a acestei cărți explica cum funcționează obiceiurile, cum pot fi create și schimbate. Totuși, de unde ar trebui să înceapă un viitor maestru al obiceiurilor? Înțelegerea obiceiurilor cheie deține răspunsul la această întrebare: Obiceiurile care contează cel mai mult sunt cele care, atunci când încep să se schimbe, dislocă și refac alte tipare.

Eu numesc aceste obiceiuri pilonii unei vieți de succes și, din experiența mea, iată care sunt cele 4 obiceiuri pe care trebuie să le cunoști și care îți vor schimba viața pentru totdeauna:

Trăiește un stil de viață sănătos

Trăiește un stil de viață sănătos

Nu cunosc o schimbare de obiceiuri care să aibă un impact mai pozitiv asupra vieții tale decât exercițiile fizice și o alimentație sănătoasă!

În urmă cu doi ani, talia mea s-a mărit foarte mult și mi-am dat seama că trebuie să îmi controlez alimentația. Am luat decizia de a începe să mănânc mese mai sănătoase și să merg pe jos de 2-3 ori pe zi pentru a face exerciții fizice. Mi-am golit dulapurile, am început să notez tot ce mâncam și mi-am urmărit îndeaproape caloriile.

Odată ce am luat decizia de a avea un stil de viață sănătos, multe alte părți ale vieții mele au început să se schimbe. Mintea mea era mai concentrată. Încrederea mea a crescut. Am început să mă îmbrac și să mă port mai bine. Și, cel mai important, corpul meu a început să se simtă mai bine. În timpul acestei tranziții am învățat că sunt capabilă de mai mult, ceea ce m-a catapultat spre înălțimi.

Există o putere mentală în a vedea că pantalonii îți vin altfel. Încrederea pe care o dobândești în urma slăbirii depășește orice altă experiență pe care am trăit-o!

Trăiți o viață orientată spre obiective

Trăiți o viață orientată spre obiective

Nu cunosc niciun om de succes care să își trăiască viața fără obiective. Cunosc, însă, tone de oameni care se zbat care nu au obiective sau nu au un scop în viață.

Dave Ramsey a realizat o listă în urmă cu câțiva ani care evidențiază diferențele cheie dintre oamenii de succes și cei care nu au succes.

În fruntea acelei liste se aflau faptul de a avea obiective scrise și de a se concentra pe un singur obiectiv de viață:

  • 67% dintre cei bogați au obiective scrise
  • 80% se concentrează pe un singur obiectiv.

Ceea ce am învățat din această listă a fost de neprețuit. Nu fusesem niciodată un fan al obiectivelor scrise și, de asemenea, mă simțeam mereu ca un om care nu reușește să atingă obiectivele.

Am hotărât că voi alege un singur obiectiv de viață, îmi voi scrie obiectivele și apoi voi munci cu sârguință până când îmi voi atinge obiectivul de a deveni scriitor cu normă întreagă. Am dezvoltat obiceiul de a folosi o listă zilnică de 4 puncte „To Do”, care îmi susținea obiectivele pe termen lung.

După ce mi-am scris obiectivele pe 6 luni și pe termen lung, le-am afișat pe frigiderul meu, astfel încât să fiu obligată să mă confrunt cu ele în fiecare zi. A fost un memento constant pentru a rămâne concentrat.

Faptul de a avea un obiectiv de viață singular a fost una dintre cele mai importante schimbări de obiceiuri din întreaga mea viață!

Trăiți fără datorii

o viata fara datorii

Nu cunosc un ucigaș de vise mai mare decât datoriile. Eram într-o excursie cu cortul în urmă cu câțiva ani și un prieten de-al meu se plângea de slujba lui și de viață în general. Practic, se simțea prins într-o slujbă pe care o detesta și credea că visele sale erau doar vise și nu erau destinate „oamenilor mari”. A fost trist să îl aud exprimând cât de înfrânt devenise. L-am întrebat de ce nu și-a dat demisia și nu și-a găsit ceva care să contribuie la fericirea lui, în loc să se demoralizeze asa. Acea conversație mi-a dezvăluit că își gestionase banii în mod iresponsabil, acumulând aproape 10.000 de lei în datorii, mai multe rate la mașină, o rată la barcă și multe alte facturi neplătite.

Problema nu era că nu-și putea găsi un loc de muncă care să-l facă mai fericit, adevărul era că nu putea accepta un loc de muncă care să câștige mai puțini bani din cauza cheltuielilor sale iresponsabile. Și dintre miile de oameni cu care vorbesc în fiecare an, acest subiect apare cel mai des.

Ceea ce mulți nu realizează este că plata datoriilor poate fi mai ușoară decât credem, dar va necesita mari sacrificii în ceea ce privește stilul de viață; sacrificii pe care cei mai mulți nu sunt dispuși să le facă. Dar, gândiți-vă la lucrurile pe care le plătiți și care vă mănâncă banii: televiziunea cu plată, cafenelele, plățile multiple la mașină, mâncatul în oraș, plățile uriașe la ipotecă etc.

Dacă vrei să îți trăiești visele, atunci poate că este timpul să faci un sacrificiu pentru câțiva ani, să plătești datoria la cardul de credit și să te eliberezi pentru a experimenta o muncă care îți aduce și bucurie.

Trăiți o viață de caritate

Trăiți o viață de caritate

Când mă refer la a trăi o viață de caritate mă refer la a dărui din timpul tău. Nu există o schimbare de perspectivă mai mare decât să lucrezi ca voluntar la un adăpost pentru bărbați sau femei, la un azil de bătrâni sau la un orfelinat.

În lumea noastră, oamenii devin din ce în ce mai suspicioși față de străini, temându-se că infractorii îi așteaptă după fiecare colț. Acest lucru are ca rezultat o societate care devine din ce în ce mai egoistă și mai centrată pe sine. Dacă doriți să vă schimbați viața pentru totdeauna, aplicați pentru a lucra la o organizație caritabilă locală.

A trăi viața la care visezi nu se întâmplă din întâmplare. Trebuie să determinați ce anume vă doriți, să dezvoltați un plan și apoi să trăiți o viață de intenție. Mi-a luat mulți ani să înțeleg acest concept, dar odată ce am acceptat acest fapt, viața mea a început să se schimbe.

Cred că a sosit momentul să nu mai permiteți ca viața să vi se întâmple și să începeți să vă proiectați viața pentru a vă îndrepta în direcția unui succes personal și profesional mai mare.

Odată ce adoptați această mentalitate și vă concentrați asupra acestor obiceiuri cheie, veți observa că viața dumneavoastră va începe încet-încet să se schimbe. Și, înainte de a vă da seama, vă veți trezi visând în timp ce sunteți complet treaz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Credite Urgente
Logo